30 september 2012

Interiør- og boligmessen 2012

Dette har vært en begivenhetsrik helg! Lørdag morgen kl 06.30 dro jeg og en venninne avgårde til Bergen for å delta på Interiør- og boligmessen 2012. Arrangementet holdt til i Grieghallen, hvor den ene fantastiske utstilleren etter den andre viste frem fristelser som var umulige å motstå.
 
Første del av programmet var bloggfrokost for interiørbloggere fra mange deler av landet. Frokosten bestod av champagne og nydelige sandwicher samt en helt fantastisk brownie. Det var loddtrekning og utdeling av eksklusive premier, og vi fikk alle hver vår goodiebag med mye gøyalt innhold.
 
Etter frokosten var det shopping, shopping og atter shopping! Så utrolig mye fint, både innen møbler, pynt og stæsj og nydelige eksklusive sjokolader. Vi gikk og vi gikk, fra den ene utstilleren til den andre, frem og tilbake, tenkte og funderte, diskuterte og planla- og til slutt betalte, rimelig fornøyd med dagens fornyelser til hjemmet. Det er ikke så lett å velge ut et begrenset antall produkter når en helst vil si jatakk til alt, men heldigvis er det meste mulig å bestille på nett ;-)
 
Det var noe for enhver smak på denne messen, enten du liker det klassiske, nostalgiske og romantiske, det industrielle, det moderne eller gamle klassikere. Ettersom jeg er midt i et "stilskifte" i hjemmet, fra det romantiske til noe mer moderne, fikk jeg enormt mye inspirasjon og mange gode ideer som jeg verker etter å sette i gang med. Heldigvis er det ikke mer en to uker til vi overtar det nye huset og jeg kan gå i gang med innredningen. Jeg kjøpte for det meste småting til huset, og det jeg er aller mest fornøyd med er knottene "The dots" fra Muuto:

 
 
 
Jeg endte opp med to grå og en hvit i den minste størrelsen, samt en gul i den mellomste størrelsen. Knottene har jeg planer om å ha i gangen. Som nevnt i forrige innlegg har jeg skikkelig sansen for grått og gult for tiden, og etter å ha vært på interiørmessen har jeg forelsket meg helt i betong, litt naturfarger, grått, hvitt og svart. Så planen er nå å tapetsere den ene veggen i gangen med betonglignende tapet (se bilder nedenfor), og på denne veggen skal Muuto-knottene festes. Gleder meg!
 
 

 
Oslolampen på bildet over står aller høyest på ønskelisten min. Knalltøff lampe som finnes i tre farger: svart skjerm og svarte ben, beige skjerm og stålben, lyseblå skjerm og hvite ben.
 
Etter all shoppingen var det avslapping på hotellet før hele 80 interiørbloggere møtte opp på Supperia for å spise middag. Vi fikk servert herlig tapas.
 
Søndag var vi en tur innom messen og shoppet litt mer før vi reiste hjem etter en skikkelig vellykket husmorferie!
 
 
Ha en fin kveld!
 
 
 
 

27 september 2012

Ny stil?

Huset vårt ble solgt dagen etter visning, nå nærmer det seg flytting med stormskritt! Fra å ha bodd i et hus med en nostalgisk, landlig og romantisk stil kjenner jeg at jeg er klar for å prøve noe nytt. Det kommer ikke til å bli et totalt stilskifte, for min forkjærlighet for det gamle er fremdeles til stede, men jeg kommer kanskje til å blande inn flere innslag av litt mer moderne interiør, både i fargevalg, møbler og pyntegjenstander. Fra å ha malte panelplater i det meste av huset får vi nå slette vegger, om det er gips eller spon vet jeg ikke, men her er hvertfall muligheten tilstede for å tapetsere, enten det blir en vegg eller hele rommet. Det er også fort gjort å rulle over veggen med en ny malingsfarge når behovet for endring i rommet melder seg :-)

Jeg har virkelig sansen for grått og gult for tiden, disse fargene er utrolig flotte! det blir nok en grå vegg i et av rommene, kanskje stuen eller hallen...og så tenker jeg å få inn litt gult "stæsj" for å friske opp litt her og der.

 
 
 
 
 
Bildene er lånt fra Pinterest.
 
 
Til helgen skal jeg og en venninne til Bergen for å delta på interiørmessen for interiørbloggere. Første gang jeg deltar på noe slik og jeg gleder meg utrolig mye. Håper på å finne noe gøyalt dill og dall til huset, og ser frem til å treffe mange nye interiørentusiaster :-)
 
 
Ønsker deg en fin torsdag
 
 
 
 
 
 
 
 
 

23 september 2012

Vi skal selge huset vårt!!!

Etter å ha bodd i drømmehuset vårt i litt over to år har vi nå bestemt oss for å selge.Vi har gått mange runder med oss selv og prosessen har ikke vært enkel. Her vi bor i dag er en utmerket plass for barnefamilier, det er mange lekeplasser og et barnevennlig nabolag, skole og barnehager et steinkast unna huset, dagligvarebutikker rett rundt hjørnet samt kort vei til kjøpesenter og dets fasiliteter. Og i tillegg er huset nytt og stort og bygget slik vi ville ha det.

Vi er en stor familie på to voksne, fem barn, en hund og en kanin :-) Det arbeidet en slik familie medfører krever en god del innsats. Vi har ikke tid til å kjede oss med andre ord :-) Og i tillegg til vanlig husarbeid, lekselesing, fritidsaktiviteter, middagslaging, tur med hunden, barneselskap og foreldremøter så kommer alt arbeidet som kreves utendørs når en har bygget nytt. Det skal lages mur, plen, terrasse, garasje, det skal plantes og pyntes, males og beises osv osv. Og innimellom alt dette har en også lyst til å gjøre ting som ikke faller under kategorien "arbeid", som båtturer, hytteturer, utenlandsreiser og forskjellig. Det er nettopp disse sistnevnte aktivitetene vi har valgt å bruke mer tid på nå som vi har kjøpt et hus fra 1997. Huset er mindre enn det vi har i dag, men mindre hus = mindre å vaske/rydde. Tomten er også ferdig opparbeidet med hage, trær, planter, natursteinsmurer og belegningsstein, så her kreves kun vedlikehold. Huset har også sokkelleilighet, noe vi har ønsket oss. Om vi skal leie ut eller beholde den til eget bruk er ikke helt bestemt enda. 

Har ikke noen bilder av det "nye" huset, men legger ut noen av det vi har i dag. Disse bildene ble tatt i forbindelse med annonsering og salgsoppgave :-)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dette var bare noen av bildene. Flere kan du se ved å klikke på linken nedenfor:
 
 
Jeg kommer til å savne dette huset. Badekaret med løveføttene og det stilige blandebatteriet, den hvite porselensvasken med det flotte blandebatteriet på kjøkkenet, barnerommet til de minste (det er jeg superfornøyd med), rommene til de tre store barna er det vel ikke bare jeg som vil savne tenker jeg, det kommer vel de også til å gjøre ;-P Er kjempefornøyd med huset og beliggenheten, håper vi får det like kjekt der vi skal flytte om ikke så lenge :-)
 
 
Ønsker dere alle en fin kveld!