02 desember 2011

2 sorten...

I dag var det smultringer som sto på bakeprogrammet. Smultringer er en tradisjonsjulekake her til lands, og i gamle dager ble den laget som en "hverdagskake" til jul. Dette fordi den inneholder mye "mat", og en kunne spise seg mett på den. Dermed ble de finere kakene spart til julaften og andre spesielle anledninger.

Smultringene lages som ein deig, kjevles ut og stikkes ut til ringer med en smultringform. Etterpå skal ringene kokes i matfett, eller smult som det også kalles, til de får en gyllen farge.

Det var første gang jeg laget smultringer i dag, og resultatet ble vel deretter. Men jeg har lært av mine feil og satser på feilfrie kaker til neste jul ;-)
Litt krokete og artige fasonger på noen av ringene, men en hjemmelaget kake skal jo se hjemmelaget ut, så jeg sier meg fornøyd med dagens bakerverk :-)

Siv

2 kommentarer:

  1. Wow! Så flink du er! Jeg har aldri turt å holde på med smult. Gleder meg til å smake :P

    SvarSlett
  2. Var litt skeptisk jeg også, spesielt etter at mamma gav meg streng beskjed om å være veeeeldig forsiktig ;-P Men det gikk helt fint, kunsten var å ta det med ro og ikke styre med tusen ting på en gang;-P

    SvarSlett