01 desember 2011

Et alternativt juletre?

Den populære trollgreinen, som på fagspråket heter Vrihassel, er en kjær gjenstand hjemme hos meg. Jeg var lenge på jakt etter en passe stor og fin grein som jeg skulle henge i taket på kjøkkenet, men de jeg fant i butikkene var noen små pistrete greier som hadde som hensikt å stå i en blomstervase eller lignende. Dessuten var de ganske dyre også! Sånn tilfeldigvis nevnte jeg dette for en venninne i forbifarten, og så viste det seg at hun har et stort, frodig Vrihasseltre i hagen, og var så snill og gav meg to flotte greiner! Den ene hang jeg på kjøkkenet som planlagt, og der har den vært pyntet til ulike høytider. Dekorativt og veldig koslig. Etter litt ommøblering i heimen ble den lagt til side, jeg hadde ikke lenger plass til den...trodde jeg! Den har nå kommet til sin rett i stua, den henger ved pipa og gjorde den stusslige og mørke kroken kjempekoslig. Den er nå dekorert med julepynt, og henger der som et alternativt juletre.


På bildet til høyre vises noen av julekulene jeg har pyntet med. De to øverste fikk jeg tak i på Antikk-og Samlermessen som var i byen for noen uker siden. Jeg var på jakt etter julepynt litt utenom det vanlige, og falt for disse to. Jeg har aldri sett slike før. Har du? Jeg ble fortalt at de var rundt 50 år gamle, men jeg har ingen forutsetning for å tidfeste dem. De kostet 50 kr stykket, og var verdt pengene.

Blant julekulene i greinen finnes det også en elg, en ugle og en fugl. Fuglen har fått plass på toppen og fungerer som "stjernen". Uglen og fuglen er forøvrig kjøpt høs Frøken Fryd, mens elgen kommer fra Søstrene Grene.

Trollgrein nummer to står i en vase på en sjenk i stuen. Den er for tiden dekorert med hjerter og stearinlys. Det er slike lys de hadde på juletre før i tiden, og holderene de står i kjøpte jeg også på Antikk- og Samlermessen. De kostet fem kroner stykket. Kjempefornøyd med mine kjøp den dagen.


2 kommentarer:

  1. Så utrolig koselig å lese bloggen din :) Jeg har også tatt frem trollhasselen som har ligget lagret i kjelleren fra i fjor. Foreløbig står de i en stor rød vase uten pynt på, men jeg får snart henge julekulene på. Artig med lysholderne, jeg kjøpte også slike på loppemarked i sveio fra Georg Jensen. På Crush Consept har de nå fått inn slike, men det er jo så mye kjekkere å ha gamle funn :)

    SvarSlett
  2. Takker for kjempehyggelig kommentar :-)

    SvarSlett