31 mai 2012

Dåp

Søndag 27 mai hadde vi dåp for minstegutten vår, Elias. Værgudene sørget for et nydelig vær på dåpsdagen, og familien samlet under ett sørget for god stemning og en minnerik, flott dag :-)

Legger ved noen bilder som kanskje kan være til inspirasjon for andre:Bordet pyntet til 28 store og små :-) Som dåpsblomst valgte vi blå Lobelia istedenfor blomsteroppsats. På denne tiden av året er det så utrolig mange vakre blomster å velge i, jeg vurderte mange sorter før jeg endte opp med denne. Blå Hortensia klippet i stilker og plassert i høye smale glassvaser var et alternativ, det samme var vaniljefargede Margeritter i lyseblå blomsterpotter. Hadde jeg hatt jentedåp hadde jeg gått for helt lyserosa Ranunkler, de er så utrolig flotte. Ellers er Blåklokker, Hvitveis og andre frittvoksende planter et fint alternativ på denne årstiden, her er det kun fantasien som setter grenser.


På hobbyforretningen kjøpte jeg lyseblå sommerfugler til å ha i blomstene som pynt. Veldig fornøyd med resultatet; enkelt og pent.

Den hvite duken på bordet er "nervøs fløyel" og er kjøpt som metervare hos Jysk. En rull inneholder tre meter. Som ekstra pynt på duken brukte jeg en blå løper kjøpt på hobbyforretningen.


Som stilleben fordelt rundt på bordet brukte jeg gjenstander som på bildet over. De søte bamselysene kjøpte jeg på hobbyforretningen for 1,5 år siden i anledning Olai sin dåp. Det samme gjelder fatet, lysestakene, løperen og den blå sanden. Praktisk med to gutter når en først skulle ha to tette, så får en brukt det meste om igjen :-)


Bordkortene kjøpte jeg ferdig lagde, i samme utførelse som invitasjonene. Syntes de var så enkle og fine! Serviettene brettet jeg som hjerter etter en rask og grei innførelse fra en video fra YouTube ;-P Serviettene er lyseblå og heter "Elegance". De er kjøpt på hobbyforretningen.Kakebordet. Vurderte om jeg skulle plassere kakene utover langbordet men fant ut at da ble det så mye sending fram og tilbake av disse kakene, så det enkleste var å ha et eget kakebord. Vi hadde seks kaker og det ble myyyye rester til overs. Kakeutvalget bestod av følgende sorter:
Marsipankake
Fløtekake
Sjokoladekake med donutkrem
Vanlig sjokoladekake til barna (langpannekake)
Verdens beste
Jordbæryoghurtkake

Til mat serverte vi smørbrød, samt wienerpølser til de minste.

Dagen gikk over all forventning. Elias var eksemplarisk i kirken, verre var det med Olai som hadde verken tid eller vilje til å sitte i ro :-) Dåpsfesten gikk på skinner og vi hadde en fantastisk dag sammen med hele familien.
Klem
Siv

3 kommentarer:

 1. Så fint! søte hjerteservietter, og nydelig dåpsgutt!
  Klem

  SvarSlett
 2. Så flink du er!! Kjempe fint! Sko gjerna ha smakt den sjokoladekakå me donutKrem :) den må jo bare være fantastisk! Fine Eliasgutten!

  SvarSlett
 3. Takk takk begge to :-) Dåpskjolen til Elias var den jeg kjøpte til Victoria for snart 12 år siden. Kjekt når ting går i arv:-)

  Ellers så er donutkaken kjempegod Kine, gleder meg til neste gang jeg skal ha den...får vel bli i anledning klubb det da ;-P

  SvarSlett