31 mai 2012

Dåp

Søndag 27 mai hadde vi dåp for minstegutten vår, Elias. Værgudene sørget for et nydelig vær på dåpsdagen, og familien samlet under ett sørget for god stemning og en minnerik, flott dag :-)

Legger ved noen bilder som kanskje kan være til inspirasjon for andre:



Bordet pyntet til 28 store og små :-) Som dåpsblomst valgte vi blå Lobelia istedenfor blomsteroppsats. På denne tiden av året er det så utrolig mange vakre blomster å velge i, jeg vurderte mange sorter før jeg endte opp med denne. Blå Hortensia klippet i stilker og plassert i høye smale glassvaser var et alternativ, det samme var vaniljefargede Margeritter i lyseblå blomsterpotter. Hadde jeg hatt jentedåp hadde jeg gått for helt lyserosa Ranunkler, de er så utrolig flotte. Ellers er Blåklokker, Hvitveis og andre frittvoksende planter et fint alternativ på denne årstiden, her er det kun fantasien som setter grenser.


På hobbyforretningen kjøpte jeg lyseblå sommerfugler til å ha i blomstene som pynt. Veldig fornøyd med resultatet; enkelt og pent.

Den hvite duken på bordet er "nervøs fløyel" og er kjøpt som metervare hos Jysk. En rull inneholder tre meter. Som ekstra pynt på duken brukte jeg en blå løper kjøpt på hobbyforretningen.


Som stilleben fordelt rundt på bordet brukte jeg gjenstander som på bildet over. De søte bamselysene kjøpte jeg på hobbyforretningen for 1,5 år siden i anledning Olai sin dåp. Det samme gjelder fatet, lysestakene, løperen og den blå sanden. Praktisk med to gutter når en først skulle ha to tette, så får en brukt det meste om igjen :-)


Bordkortene kjøpte jeg ferdig lagde, i samme utførelse som invitasjonene. Syntes de var så enkle og fine! Serviettene brettet jeg som hjerter etter en rask og grei innførelse fra en video fra YouTube ;-P Serviettene er lyseblå og heter "Elegance". De er kjøpt på hobbyforretningen.



Kakebordet. Vurderte om jeg skulle plassere kakene utover langbordet men fant ut at da ble det så mye sending fram og tilbake av disse kakene, så det enkleste var å ha et eget kakebord. Vi hadde seks kaker og det ble myyyye rester til overs. Kakeutvalget bestod av følgende sorter:
Marsipankake
Fløtekake
Sjokoladekake med donutkrem
Vanlig sjokoladekake til barna (langpannekake)
Verdens beste
Jordbæryoghurtkake

Til mat serverte vi smørbrød, samt wienerpølser til de minste.

Dagen gikk over all forventning. Elias var eksemplarisk i kirken, verre var det med Olai som hadde verken tid eller vilje til å sitte i ro :-) Dåpsfesten gikk på skinner og vi hadde en fantastisk dag sammen med hele familien.




Klem
Siv





05 mai 2012

Enda mer garasjepynt

Lenge har jeg vært på utkikk etter en gammel vask til å henge på hus- eller garasjeveggen for å plante blomster oppi. I en nyoppdaget bruktbutikk kom jeg over denne herligheten:





Nummerskiltet er fra www.gamletrehus.no

Ha en fin lørdag

Klem
Siv



04 mai 2012

Det nærmeste jeg kommer en gammel låve

Drømmen er å eie et gammelt hus med tilhørende låve på et lite tun...singel i gården, høner og kyllinger, kattunger som vimser rundt...noen lam, en hund og en diger hage med godt voksne eple- og plommetrær...Men det blir med drømmen, hvertfall med det første, så da får jeg prøve å lage et lite tun ut av den lille "byggefelt-tomten" vi har ;-) Jeg ønsket at garasjen vår skulle få et "låvepreg" over seg, og vi har derfor montert portbeslag på garasjeportene. Vi er kjempefornøyd med resultatet:





Inspirasjonsbilde

Ønsker dere en flott fredagskveld

Klem
Siv