24 februar 2012

Planene for soverommet

Husbonden og jeg har fått oss nytt soverom i annen etasje, det som tidligere var loftstuen vår. Her er det herlig og luftig med hvitmalt panel og mange vinduer som slipper inn mye dagslys. Noe mer enn sengen og nattbordene våre har vi ikke fått på plass enda, men både sengegavl, gardiner, garderobe og diverse er underveis.

Jeg har planer om å lage sengegavlen selv, og jeg har de siste ukene fundert på hvilken stil jeg ønsker på denne gavlen. Jeg er til slutt blitt enig med meg selv om å lage den av planker som jeg på forhånd har beiset i fargen drivved. Jeg vil at plankene skal være liggende på veggen, ikke stående.

Ettersom veggene i rommet er hvite og gavlen blir drivved-farget, som har en slags gråtone i seg, har jeg gått til innkjøp av følgende sengetøy:


Både sengekappen og sengetøyet er i lin. Jeg ville ha sengetøyet i lys grå men det var de utsolgt for, så da ble alt hvitt istedenfor. Derfor kjøpte jeg i tillegg to putetrekk som jeg kan bruke som et lite fargeinnslag på det hvite soverommet:

På sengegavlen skal jeg feste to vegglamper. I siste utgave av Boligpluss viser de noen herlige vegglamper fra Bloomingville som jeg har SÅÅÅ lyst på. Har prøvd å lete dem frem på nettet i dag men finner dem ikke. Har sendt redaksjonen i Boligpluss en email om hvor jeg kan få tak i disse lampene, så håper på svar fra dem snart. De minner litt om lampen på bildet under (den øverste delen vel og merke, ettersom de er beregnet for vegg) de har en industriell stil og er i fargen lys blå.


For et par år siden kjøpte jeg meg en gammel margarinkasse på en bruktbutikk i byen. Jeg har hatt mange planer med den kassen, som for eksempel å sette hjul på den og ha leker i den, eventuelt bruke den til oppbevaring av interiørblader eller som nattbord...Nå vurderer jeg sterkt sistnevnte, og lurer på om jeg skal gå til innkjøp av en til slik at vi kan ha hver vår kasse som nattbord. Plan nummer to er at den ene bruker kassen som nattbord, mens den andre får en gammel pinnestol ved siden av sengen. Eller kanskje det blir hver sin stol og ikke noen kasse i det hele tatt, det vil tiden vise :-)


Når det gjelder garderoben på soverommet er jeg ikke helt sikker på hva vi ender opp med. Tidligere har vi hatt skyvedørsgarderobe, men den er så tung og svær at vi ikke får flyttet den opp på det nye rommet. Vurderer faktisk åpen løsning denne gang, men er litt redd for at det skal gi et rotete inntrykk. Det tvinger oss hvertfall til å holde orden i klærne i det minste, og det er jo bra ;-)

Ønsker dere alle en kjempefin helg!

Klem
Siv5 kommentarer:

 1. Hei.
  Dette høres ut som eit spennende prosjekt.
  Mange gode ideer og tanker.
  Blir spennende å sjå det ferdige resultatet.

  God helg!
  Gry

  SvarSlett
 2. Kommer nok til å bli kjempeflott dette!

  SvarSlett
 3. Så fint det blir Siv Torill! Lampene digger jeg! Jeg har også kjøpt helt nytt sengetøy og skal ikke sprette det før vi er i nytt hus, åå det er så deilig :) Jeg ville absolutt kvittet meg med skyvedører jeg også. Vi har hatt det på soverommet nå og vi står og skyver dørene mot hverandre i hver vår ende. Så står det noen kurver litt for langt ut, så blir en bare irritert ;)) Åpen løsning er jo kjempe fint om en holder det ryddig, og det gjør en jo :))

  SvarSlett
 4. Heisann :-)

  Det er så hyggelig når dere tar dere tid til å legge igjen kommentarer på bloggen min, da blir jeg bare enda mer motivert til å fortelle om alt jeg driver med her hjemme :-)

  Bilder av det nye soverommet kommer så snart det er ferdig. Skal bli en fornøyelse å legge seg i helt nytt, hvitt linsengetøy :-)

  SvarSlett
 5. Hei :)
  Håper du får en fin påske ♥
  Siste sjanse for å vinne BoligDrøm abonnement hos meg i dag ;)
  Og påskegave fra Solstrand Interiør trekkes på onsdag ;)
  Klem Anette

  SvarSlett