16 juni 2012

DIY: Pallesofa

Som så mange andre har jeg begitt meg ut på prosjekt pallesofa! Hvorfor? Det er både stilig, enkelt og ikke minst billig, og komforten er det heller ikke noe å si på ;-)

Jeg begynte planleggingen i fjor sommer, da det var meningen å fullføre prosjektet allerede da. Men dårlig vær så og si hele ferien gjorde at prosjektet ble lagt på is, for så å bli vekket til livet igjen året etter.

Men før selve pallesofamonteringen kunne begynne måtte følgende grunnarbeid gjøres:

 • Terassen måtte renses med terasserens for å få bort den brune beisen, deretter måtte den tørke i 3 dager
 • Terassen måtte deretter beises på ny med en farge som var mer tiltalende for husmor; "Fjellbris" fra Trebitt
 • Leveggen måtte få et ekstra strøk maling, som for øvrig er fargekoden 0502Y Eggehvit
 • Så skulle alle seks europallene males. Til disse valgte jeg en kjempefin gråblå farge som jeg dessverre ikke har fargekoden på ettersom det var ein feilblanding fra malerbutikken.
 • Husbonden måtte til innkjøp av 12 forskalingsblokker i størrelse 9*20*50 (bredde, høyde, lengde) som pallene skulle stables oppå. Jeg ville ikke ha pallene rett på terassen da det hadde blitt vanskelig å få rengjort under pallene dersom det skulle bli behov for det.
Så, etter at pallene hadde tørket i noe dager kunne jeg endelig få dem på plass. Det var gjort på 1-2-3, og tidlig neste dag for jeg avgårde for å handle inn madrasser og litt flere puter. Har fremdeles litt lite puter, men det kommer vel etterhvert. Nedenfor ser dere resultatet:

Her blir terassen renset.

Her er møblementet på plass, og terassen er nybeiset. Pallene er 1,20 m lange og da blir en vanlig sengemadrass for kort. Men resten av pallen kan brukes til avlastningsbord så det gjør ingenting om madrassen ikke dekket hele pallen. Jeg hadde planer om å sy trekk til madrassene, men synes det ble koselig slik de er, med lyseblå og hvite striper. Et litt maritimt uttrykk.

Noen av putetrekkene er fra H&M Home, mens andre er fra bruktbutikken. Pleddene på bildet til venstre kjøpte mine foreldre da de giftet seg for 49 år siden. Gode varme ullpledd, lyseblå med hvitt mønster. Den gamle fjøslykten er bruktfunn, tønnen kjøpte vi ny for to år siden, men etter å ha stått ute i allslags vær har den fått et fint gammelt uttrykk. Sinkpottene på bildet til høyre er fra Casa interiør.

Det gamle emaljefatet er bruktfunn. Eple-og pærelysene som står på fatet er kjøpt i Liseberg.

Pallesofaen ble ferdig i går formiddag, og heldig som jeg var skinte solen fra skyfri himmel og jeg lente meg godt tilbake i sofakroken med en god bok. Deilig! Jeg er 110% fornøyd med resultatet, det samme er husbonden :-)

Ha en fin lørdag alle sammen

Klem
Siv15 kommentarer:

 1. Så flink og kreativ du e!! Det va superfint:) Forstår godt du e fornøyd!!

  -Lisken

  SvarSlett
  Svar
  1. Snart må du komme på terassebesøk, ta med godt humør og noe godt i glasset så koser vi oss i sommersola ;-) Takker for hyggelig tilbakemelding;-)

   Slett
 2. Så fint det ble! Koselig med masse pledd og puter. Nå er det bare å vente på fin været:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Får vel aldri nok puter og pledd, jo mere desto bedre :-) Takk for at du besøkte bloggen min og at du tok deg tid til å legge igjen en hilsen :-)

   Slett
 3. Utrolig fint! Jeg er også i planleggingen av hjemmesnekret sofa. Takk for super inspirasjon!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Alt som er gratis er gøy ;-P Det geniale med pallesofaen er jo at den koster nærmest ingenting og fungerer likevel kjempegodt som sofa:-) takk for at du besøkte bloggen min og tok deg tid til å legge igjen en kommentar :-) Lykke til med sofasnekringen :-)

   Slett
 4. Såå koslig krok!! billig og veldig fin!!
  håper været blir bedre så den kan nytes da!! :-)
  blir noe palleprosjekt på meg også, har kapret endel etter husbyggingen! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Paller er alltid kjekt å ha, uansett ;-) Kan brukes til mye rart så du må bare samle sammen alt du får tak i ;-) takker for hyggelig kommentar nok en gang:-)

   Slett
 5. Kor kjøpte du madrassene? Tror dette blir sommerens prosjekt her i Grinde =)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har du feriested eller hus i Grinde? jeg har sååå lyst på campingvogn på Grindafjord, men det må vel vente noen år...kan ikke få hus og feriested på en gang ;-p Takk for at du besøkte bloggen min og tok deg tid til å legge igjen en kommentar :-)

   Slett
 6. Såååå hyggelig med så mange kommentarer og positive tilbakemeldinger:-)))) Hyggelig å kunne være til inspirasjon:-)

  Madrassene kjøpte jeg på Fretex faktisk. Planen var å handle på jysk, men tenkte jeg kunne sjekke bruktbutikken først. Og der stod det to stykker som var midt i blinken, til den nette sum av 50 kr pr stykk :-)

  SvarSlett
 7. Hei igjen. Bor i Grinde, deilig om sommeren med kort vei til sjø og timer i solveggen. Nå har mannen hentet pallen til meg, og sjøl skal eg ut på jakt etter maling, madrasser og puter idag. Har til og med fått søsteren min gira på ideen etter eg viste hu bloggposten din.
  Jobber forresten med deg på Haraldsvang ;)

  SvarSlett
 8. Flott det blei :) flinke du e .

  SvarSlett
 9. Flott inspirasjon, dette skal pröves :)

  SvarSlett
 10. Hei, jeg lurer på om du måtte pusse pallene du fikk tak i på europris, og om du måtte betale for dem?

  skal lage et lite sommerprosjekt selv hehe

  SvarSlett