21 desember 2011

Julesukkertøy


Der var julegodteriet på plass, endelig! Eller hvertfall halvparten av det, enda gjenstår delfiakake og kokkosboller. Men snøballene og seigmennene er hvertfall ferdige, og dersom de ikke smaker godt så er de nå veldig dekorative der de står i norgesglassene på kjøkkenhylla.



Oppskriften på disse herlighetene er som følger:

Snøballer

300 gr marsipan rulles til valnøttstore kuler

150 gr hvit kokesjokolade smeltes i vannbad

Marsipankulene dyppes i sjokoladen, deretter i kokkos.

La dem ligge på en tallerken til sjokoladen har stivnet...og det var det hele :-)


Seigmenn

3 dl sukker og 1,5 dl vann kokes opp under omrøring. Skal koke i 10 min på svak varme.

10 plater gelatin legges i litt kaldt vann i 10 min. Klem ut det meste av vannet etterpå.

Når sukkerlaken har kokt ferdig tas pannen til side. Nå skal du blande gelatinen samt en pakke pulver-gele oppi her. Rør godt til alt er oppløst.

Røren helles over i en form slik at det blir ca 1 cm tykt lag. Formen må sprayes med formfett på forhånd.

La det stå kaldt i 4-6 timer, eller til det har stivnet.

Strø sukker på et bakepapir og hvelv massen oppå. Strø sukker på alle sider. Klippes i biter, remser eller som figurer, rulles i sukker slik at alle sider dekkes.

Oppbevares i en tett boks eller krukke.

God fornøyelse :-)












3 kommentarer:

  1. NAM.. Såg knallgode ut!!!
    Skikkelig husmor du;) Har nesten ikkje bakt iår eg.
    Klem fra Anne:)

    SvarSlett
  2. mmm...dei seigmennå såg gode ut!!

    SvarSlett
  3. stilig ! flinke du :D

    SvarSlett