11 desember 2011

Tredje søndag i advent

Tiden flyr! Tre adventslys er allerede tent og det er 13 dager igjen til jul. Da er det herlig å vite at julegavene er under kontroll, kakebakingen snart i mål og siste rest av diverse innkjøp gjøres i uken som kommer. Så kan vi slappe av og nyte førjulstiden slik det er meningen en skal gjøre; med familie, gode venner, god mat, en god julefilm og masse julegodteri.

I dag har vi bakt, og det som egentlig skulle blitt femte sorten ble heller en ny porsjon pepperkaker. Det har minket drastisk i kakeboksen denne uken, så her måtte det fylles på mer. Men det er jo barnas yndlingskaker og det er de som er storspisere når det gjelder kaker her i huset, så da er det bare kjekt å bake samme sorten om igjen. Neste sort på bakeprogrammet er sandkaker før vi går over til å lage hjemmelaget julesnop. Det får vi tar noen dager før jul, så det holder seg ferskt og godt til julaften (det er den offentlige grunnen...mellom oss er det vel faren for at snopet spises opp lenge før jul som er hovedårsaken til at jeg bør vente).

Ellers har jeg funnet ut at det var objektivet til kameraet som tok kveld i går, og ikke kamerahuset. Men det er noen merkelige "knitrelyder" når jeg tar bilder nå, så det er nok ikke helt som det skal likevel. Tok noen bilder i kveld, blant annet av ildstedet vårt og den "nye" gamle kobbergryten vi har fått i hus:


Kobbergryten til venstre i bildet. Var ikke den koselig med ved oppi? Vi har nettopp montert vedovn i stuen vår. Det var meningen vi skulle ha en gammel etasjeovn her, men vi ønsket også en ovn der vi kunne se flammene, samtidig som den var litt "gammeldags". Så etter mye om og men gikk vi for denne varianten fra Dovre, og vi er kjempefornøyde. Den varmer utrolig godt, egentlig for godt, og så gir den et koselig preg i stuen. Etasjeovnen derimot, har fått sin plass i hallen, hvor den tar seg godt ut i grunn. Bilder kommer senere.Bildet tatt av peishyllen. Lite sinkhus og strikkede julekuler fra Kremmerhuset, sandkakeformer er bruktfunn, kubbelys fra Skeidar, stearinlys bundet sammen med blondeband er en gave.Klem

Siv
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar