24 februar 2012

Planene for soverommet

Husbonden og jeg har fått oss nytt soverom i annen etasje, det som tidligere var loftstuen vår. Her er det herlig og luftig med hvitmalt panel og mange vinduer som slipper inn mye dagslys. Noe mer enn sengen og nattbordene våre har vi ikke fått på plass enda, men både sengegavl, gardiner, garderobe og diverse er underveis.

Jeg har planer om å lage sengegavlen selv, og jeg har de siste ukene fundert på hvilken stil jeg ønsker på denne gavlen. Jeg er til slutt blitt enig med meg selv om å lage den av planker som jeg på forhånd har beiset i fargen drivved. Jeg vil at plankene skal være liggende på veggen, ikke stående.

Ettersom veggene i rommet er hvite og gavlen blir drivved-farget, som har en slags gråtone i seg, har jeg gått til innkjøp av følgende sengetøy:


Både sengekappen og sengetøyet er i lin. Jeg ville ha sengetøyet i lys grå men det var de utsolgt for, så da ble alt hvitt istedenfor. Derfor kjøpte jeg i tillegg to putetrekk som jeg kan bruke som et lite fargeinnslag på det hvite soverommet:

På sengegavlen skal jeg feste to vegglamper. I siste utgave av Boligpluss viser de noen herlige vegglamper fra Bloomingville som jeg har SÅÅÅ lyst på. Har prøvd å lete dem frem på nettet i dag men finner dem ikke. Har sendt redaksjonen i Boligpluss en email om hvor jeg kan få tak i disse lampene, så håper på svar fra dem snart. De minner litt om lampen på bildet under (den øverste delen vel og merke, ettersom de er beregnet for vegg) de har en industriell stil og er i fargen lys blå.


For et par år siden kjøpte jeg meg en gammel margarinkasse på en bruktbutikk i byen. Jeg har hatt mange planer med den kassen, som for eksempel å sette hjul på den og ha leker i den, eventuelt bruke den til oppbevaring av interiørblader eller som nattbord...Nå vurderer jeg sterkt sistnevnte, og lurer på om jeg skal gå til innkjøp av en til slik at vi kan ha hver vår kasse som nattbord. Plan nummer to er at den ene bruker kassen som nattbord, mens den andre får en gammel pinnestol ved siden av sengen. Eller kanskje det blir hver sin stol og ikke noen kasse i det hele tatt, det vil tiden vise :-)


Når det gjelder garderoben på soverommet er jeg ikke helt sikker på hva vi ender opp med. Tidligere har vi hatt skyvedørsgarderobe, men den er så tung og svær at vi ikke får flyttet den opp på det nye rommet. Vurderer faktisk åpen løsning denne gang, men er litt redd for at det skal gi et rotete inntrykk. Det tvinger oss hvertfall til å holde orden i klærne i det minste, og det er jo bra ;-)

Ønsker dere alle en kjempefin helg!

Klem
Siv



23 februar 2012

En liten forandring i stuen


Dette skapet har nå fått seg ny plass, og det i stuen. Tidligere har det stått på badet som en "erstatning" for et gammelt lintøyskap som jeg ønsker meg, men som jeg ennå ikke har fått tak i. Skapet har rommet håndklær og vaskekluter, og tok seg i grunn ganske godt ut ved siden av badekaret med løveføtter. Men nå har det altså kommet ned i stuen, hvor det også passet godt inn. Til høyre på bildet kan du skimte hjørnet av spisestuen, som i dag er mørkebrun. Den skal males hvit og blir da straks mye hyggeligere :-) På stolene vil jeg ha stoltrekk i fargen som vises på bildet nedenfor:


Bortsett fra fargen så blir det ikke likt dette stoltrekket, men en "enklere" stil. Får se hva jeg finner i butikkene når den tid kommer :-)


Ønsker dere alle en fin torsdag. For min del er det klubb med jentene i kveld, det blir kjekt :-)


Klem
Siv

22 februar 2012

Veggpynt på plass



I dag har vi endelig klart å få opp wallstickersene på barnerommet. Det ble kjempekoselig og dekorativt, og minstemann var veldig fornøyd selv :-) Bildene er ikke så bra på grunn av dårlig kamera for tiden (har ikke fått nytt objektiv til speilreflekskameraet enda), men alt er vel bedre enn ingenting? ;-)


Den gamle sjenken har også fått pyntet seg litt. Det var ikke meningen (og er vel heller ikke meningen) at den skal stå oppe på barnerommet. Egentlig skulle/skal den plasseres i garasjen, men den er blytung og jeg er ikke i stand til å hjelpe husbonden med å få den ned trappene og ut. Så den ble plassert der foreløpig, i påvente av ny kommode. Men så fikk husfruen en glimrende ide da, og det var å pynte den med wallstickers for å se om den kunne være brukende likevel...og jeg synes faktisk at den ble helt grei i grunn, så nå vet jeg ikke om jeg bare skal beholde den en stund? Hva sier dere? Foreløpig er det god plass til minstemann sine klær i den, og klærne til aller minstemann skal oppbevares i stellekommoden på badet. Så egentlig har vi ikke behov for noen ny kommode enda, annet enn på grunn av at kommoden er ti ganger finere. Kanskje fornuften skal få bestemme denne gang?


Ha en fin kveld

Siv


06 februar 2012

En liten oppdatering...

God kveld alle sammen :-)

Her i huset er minsten syk - igjen, med både ørebetennelse, øyenbetennelse, hovne mandler, feber og snue. Stakkars liten, har så vondt av ham der han ligger og klager seg over alle plagene han har for tiden. Krysser fingrene for at i morgen blir en bedre dag :-)

Det blir ikke gjort så mye i huset når dagene går med til sykdom, og når jeg først har en ledig stund er det mye kjekkere å drømme seg bort med et herlig interiørblad fremfor å vaske, rydde, styre og stelle.

Garasjen er nå nærmest ferdig, elektrikerne kommer og gjør siste rest i morgen :-) Så da er det for oss til å begi oss ut på prosjekt nummer to; en liten ombygging innendørs ;-P Slik huset er i dag har vi fire soverom, loftstue, bad og to boder i andre etasje. Her regjerer de tre eldste barna, og nå skal snart lillegutt flytte opp. Foreldresoverommet ligger i første etasje, hvor vi har hall, wc, bad, stue, kjøkken og vaskerom. Jeg har helst lyst å ha soverom oppe hvor resten av familien befinner seg, og etter mye om og men- frem og tilbake, har vi besluttet å lage foreldresoverom i loftstuen. Vi har gått gjennom alle fordeler og ulemper ved dette valget, men kommet frem til at det for oss er en fornuftig løsning. Og foreldresoverommet som i dag befinner seg i første etasje skal slås sammen med stuen slik at vi får en vinkelstue/tv-stue. Da får vi på sikt også laget bod under trappen i hallen; det trengs MYE lagringsplass for en familie på seks, snart syv :-)

Skal prøve å få lagt inn noen plantegninger av huset slik at dere lettere kan se hva vi skal i gang med.

Ellers vil jeg bare si at jeg har funnet den perfekte lampen til barnerommet. Den var så herlig at den bare MÅ jeg ha :-) Se bildet under:


Lampen kommer også i tre andre utgaver:




Disse herlighetene selges hos ferm-living.com og koster ca 600 kr stykket.

Klem

Siv