05 januar 2012

Grønne fingre? Jeg?

Tror sannelig mine blomsterferdigheter er i ferd med å utvikle seg til det bedre! Særlig i forhold til den "krevende" orkideplanten, en plante jeg egentlig aldri har forstått meg på. Jeg aner ikke hvor mye penger jeg har investert i disse plantene, de er jo utrolig vakre og jeg har ofte vært misunnelig på naboers og venners vinduskarmer fylt med orkideer i all sin prakt.

Mine har holdt fasongen en liten stund, for så å plutselig stå som noen uttørkede pistrete greiner som minner om alt annet enn en vakker plante. Dette til tross for å ha fulgt uttallige kjerringråd, som at de skal ha en eggeglassporsjon med vann i uken, ikke stå i sol, ikke flyttes på (de er visst veldig vanedannende etter hva jeg har hørt), dusjes under vann en gang i uken, la dem stå og trekk i vann en gang i uken...og så videre... Jeg var nær ved å ta til takke med falske planter i denne kategorien da jeg bestemte meg for å prøve en siste gang å få liv i to ganske så døde orkideer jeg hadde stående. Og det må ha hendt noe magisk med mine fingre det siste året; jeg klarte nemlig å få liv i dem igjen! Jeg, som tidligere ikke klarte å holde liv i en kaktus en gang! Denne gang var det svigermors gode råd som fikk prøvd seg- og sannelig virket de. Jeg holdt på i 6-8 mnd før det i det hele tatt kom tegn til en ny knopp, men hvert eneste tegn til at plantene trivdes gav meg mot til å fortsette, og å ikke falle for fristelsen til å kaste disse stenglene i søppelet. Nå har jeg to flotte orkideer som jeg vokter bedre enn gull. De får sitt ukentlige stell hver fredag; 10 minutter i vasken under rennende vann, for deretter å stå og renne overskuddet av seg før de settes tilbake i vinduskarmen.

Jeg har lov å være litt stolt av dette, har jeg ikke? ;-)

Klem

Siv

2 kommentarer:

 1. Ja, dei e ikkje enkle dei orkideane gitt. Har det samma med dei eg o, har gitt opp flere gonger eg o, men prøve og smøra meg med tålmodighet.

  Fine bilder du har tatt av orkideane dine. Ka har du stilt Canon'en inn på frue?

  SvarSlett
 2. takker for hyggelig kommentar :-)

  Når det gjelder kamerainnstilling, så må jeg...ehh,*kremt*...si at jeg kun har brukt autofokus.Ingen manuell innstilling på disse bildene. Og så er det zoomlinsa jeg har brukt ettersom 18-55 mm er ødelagt.

  Du får teste ut min svigermors orkidetips om å la planten stå under rennende vann 10 min en gang i uken. Det har hvertfall virket hos meg :-)

  SvarSlett