19 april 2012

Jeg har lagt min elsk på

produktene fra Ferm Living! Så utrolig mye fint, særlig til barnerommet! Her må jeg virkelig få bestilt sengesett til de herlige, retro skuvsengene jeg har på gutterommet!


Sengetøyet på de to bildene over er bare helt herlig! Mønsteret fås også som tapet.


Herlig tapet.


 Hva med en slik boks til oppbevaring av regninger? Her er 3 bokser stablet oppå hverandre.

Fin farge på en praktisk oppbevaringskurv. Jeg er glad i denne okergule fargen.


Besøk siden: www.ferm-living.com og få herlig inspirasjon du også :-)


Ha en fin torsdag

Klem
Siv



17 april 2012

Hvis en bare ønsker det sterkt nok...

...så får en det som en vil ;-) I dag har det vært nydelig vær med sol, blå himmel og ikke så mye vind, så det svarte seg å rope på våren i går :-) Jeg og lillebror har kost oss ute i dag, gått på trilletur i nabolaget for å få inspirasjon til hagen og gårdsplassen. Vi bygde huset vårt for snart to år siden og har fremdeles en del utearbeid som gjenstår, deriblant å få laget plen. Men så skal det nå være sagt at vi har fått gjort en del også da, som å bygge terrasse, male huset (ikke heeeelt ferdig enda...skylder på for stort hus ;-P ), gruse gårdsplassen, bygge garasje og støpe mur rundt deler av tomta vår. Så jeg skal sannelig ikke klage over innsatsen til husbonden!


Muren dere ser til høyre i bildet er 20 meter lang og nesten like bred. Den går langs den ene langsiden og den ene kortsiden av tomta vår. Grunnen til at vi laget den var at plenen skrået en del i forkant, og ved å lage denne muren fikk vi fylt ut helt til tomtegrensa, noe som utgjorde 2 meter ekstra i bredden. Muren er rett i underkant av 2 meter på det høyeste, og ca 1, 5 meter på det laveste, så her må vi ha et gjerde. Det blir et hvitt stakittgjerde, jeg har lyst å ha det i tre mens husbonden kunne tenkt seg pvc-gjerde. Har dere noen erfaring med pvc-gjerder? Jeg er med på tanken om et vedlikeholdsfritt gjerde som kun trenger en vask i ny og ne, men jeg er redd det skal lyse "plastikk" lang vei. "En må lide for skjønnheten" heter det, og det gjelder vel kanskje også i fohold til hus og hjem? Et tre-gjerde er vel helt klart det vakreste, men vil jeg virkelig stå sommer etter sommer å male på disse uendelig mange gjerdestolpene? Jeg tar gjerne i mot tips og råd her takk :-)



Ønsker dere alle en alle tiders tirsdag

Klem
Siv





16 april 2012

Kom mai du skjønne milde

4 årstider på en dag...hvor blir det av våren? Jeg går og venter på solskinn og varmere dager, venter på å få pakket bort dunjakker og luer til fordel for vårjakker og tøysko...venter på å kunne være ute og sysle i hagen uten å fryse meg halvt i hjel, venter på å kunne sitte i sandkassen med storebror, gå herlige trilleturer med lillebror, sitte på terassen og lese en god bok, få dratt frem alt vi har av hagemøbler, hageputer og utepynt og få laget det koselig...snø og sludd, regn og storm hører fortiden til, nå vil jeg ha sol og varme!



Bildene over er av sommerhuset på landet. Det har tilhørt mine forfedre og er 200 år gammelt.


Bør vel kanskje snu denne hesteskoen ettersom all lykke renner ut når den henger opp ned
;-) Bildene under er av farfars gamle traktor. Den gir gode minner og er en herlig inspirasjonskilde.






Tusenfryd og Løvetann er de vakreste vår- og sommerblomstene jeg vet om...


Ønsker dere alle en fin mandagskveld

Klem
Siv











14 april 2012

Verdt å ta vare på

Det jeg liker aller best med gamle møbler og gjenstander er det vakre håndarbeidet og den gode kvaliteten som finnes blant disse tingene. Selv etter hundrevis av år er møbelet i brukbar stand og utseendemessig er det fremdeles vakkert. Dette er produkter som ble laget for å vare, og som jeg synes det er verdt å ta vare på. Jeg liker veldig godt gjenstandenes naturlige slitasje, jeg synes det er vakkert samtidig som det gir meg bilder og tanker om en svunnen tid, en tid med mye slit og tungt arbeid, en tid med lite penger og lite luksus, en tid der materialismen var et ukjent begrep, en tid der bruk- og kastfenomenet ikke var et alternativ, en tid der en tok vare på det en hadde og gjorde seg flid med det en laget slik at det kunne brukes mange mange år frem i tid.

Jeg er spesielt glad i gamle tekstiler, særlig sengetøy. Det er så hvitt og rent og skikkelig laget, samtidig som det har mange vakre detaljer. Det hvite putetrekket på bildene under er en del av et gammelt sengesett, jeg kjøpte det på en bruktbutikk for noen dager siden. Jeg har noen flere putetrekk liggende som snart skal få komme oppi sofaen, må bare få tak i puter til dem først :-)





Vi hadde familieselskap i dag, borddekorasjonen ble stemorsblomster i kaffekopper :-)



05 april 2012

Lillebror har fått seg hus

I forgårs var jeg og lillebror Elias i klubb med verdens beste jenter. Det er herlig når barna er så små at en kan ta dem med seg på besøk uten å passe på å være hjemme igjen til leggetid. Det var en alle tiders klubbkveld med deilig mat og et veldig kreativt påskequiz. Og selvfølgelig også veldig kreative premier. Men den fineste gaven av de alle var den som var til lillebror fra klubbdamene:


Dette huset er en vegghylle fra Ferm Living, og den skal pryde veggen på gutterommet. Jeg skal finne noe stilig å sette inni denne flotte hyllen...har noen gamle lekebiler som jeg fant på krypeloftet hos mine foreldre, kanskje de skal få stå i lillebrors hus? Jeg gleder meg hvertfall til å få den opp på veggen. Tusen takk kjære klubbvenninner, denne gaven var vel så egnet til mor som til lillebror
;-)

04 april 2012

En herlig start på påsken

I går var det nyyyydelig vær ute og vi måtte bare benytte oss av den fine dagen og komme oss avgårde på påsketur. Siden været er så ustabilt her på vestlandet må det da være lov å tyvstarte litt :-)

Det var ikke bare bare å komme seg avgårde med to små barn, men etter 3 timers forberedelse var vi på vei til min søster og hennes barn som også skulle bli med på tur. Med bilen fullastet med barnevogner, en bag med mat, en bag med bleier og barneutstyr, et pledd til å sitte på, min snart 12 år gamle datter, mine to gutter på 4 uker og 1,5 år, vår gamle hund på snart 8 år samt en stykk engangsgrill dro vi avgårde til destinasjon "Fransehagen" hvor vi tilbrakte denne flotte dagen. Vi hadde en alletiders tidlig påskefeiring med lek og moro, grilling av pølser og selvfølgelig et skikkelig innhugg i påskeeggene. det som er så herlig med påske er at en kan spise så mye godteri og snacks en bare ønsker, for det er liksom obligatorisk med masse godsaker og kos. Så her trenger en ikke få dårlig samvittighet av å tenke på vekta eller helsa, eller tannhygienen for den saks skyld...spis i vei og kos dere, det er det påsken handler om ;-)







I dag er det en like fin dag med solskinn og vindstille, så vi satser på å kose oss ute i sola i dag også :-)

Håper dere også får noen fine dager!

Klem
Siv





01 april 2012

Lenge siden sist...

Hei hei og god kveld alle sammen. Nå er det lenge siden jeg har vært innom bloggverden, grunnen til det ser dere nedenfor :-)



Den 7 mars fikk vi nok en herlig liten gutt i familien vår :-) Han kom en uke før termin, veide 3720 gram og var 51 cm lang. En stor og fin gutt med andre ord. Dagene består av amming og bleieskift, samt noe forefallende arbeid som bare må tas innimellom ;-) Vi koser oss alt vi kan og nyter denne herlige tiden, og dersom man skulle tro at en har god tid og lange dager når en er hjemme i fødselspermisjon så tar man grådig feil; det er travelt og dagene flyr avgårde ;-P Det har rett og slett ikke blitt tid til blogging, fokuset har heller ikke vært til stede før nå. Men jeg må ærlig innrømme at jeg har "savnet" bloggingen og har flere ganger hatt dårlig samvittighet på grunn av at jeg plutselig "forsvant" herfra. Men nå vil jeg forhåpentligvis være oftere innom, hvertfall dersom lillegutt er snill gutt og sover innimellom ;-P

I påskeferien har vi ikke så mange planer, vi blir nok hjemme og håper på fint vær slik at vi kan jobbe litt ute i hagen og kanskje få sådd plen før sommeren. Så får vi heller satse på å reise bort neste påske, når de minste barna er litt større og har mer glede av det. Drømmer om å sitte i fjellveggen og sole meg i påskesola, spise kvikklunsj og appelsiner og gå på herlige skiturer i påskesnøen :-)

Hva skal dere i påsken?




Her er det vi har fått frem av påskepynt så langt. Gikk visst i glemmeboken det å handle inn påskepynt i år. Får skylde på ammetåken, jeg er ikke helt meg selv for tiden ;-P De små eggene på vrihasselgrenen fikk jeg til jul av min søster. Det store påskeegget er fra Kremmerhuset. Foreløpig er det tomt, men kanskje påskeharen hopper innom og fyller det med noe godt? Hvem vet???

Ønsker dere alle en kjempefin påske

Klem
Siv