30 januar 2012

Fornøyd så langt

Legger ved noen bilder av barnerommet slik det ser ut så langt. Det gjenstår en hel del, som bilder, gardiner, pynt og diverse, men det kommer etterhvert :-)


En skuvseng på hver sin vegg. Begge sengene skal males, klarer bare ikke å bestemme meg for farge! Kurvstolen hadde jeg da jeg var liten, regisørstolen er bruktfunn. Sistnevnte skal få ny farge og nytt stoff.


Gulvteppet falt i smak hos lillegutt. Han stortrives på rommet sitt, det er tydelig at han kjenner gleden av noe mykt og varmt under føttene :-) Bildene og tavlen til høyre er loppefunn. Vurderer om jeg skal henge de opp slik de er, eventuelt male rammene i en litt koseligere farge. Puffen er kjøpt hos Pernille Sith.



Taklampen er fra Ikea. For noen uker siden kom jeg over en kjempesøt lampe hos Living, og klarte selvfølgelig ikke å la være å kjøpe den. Men når jeg ser på den lampen vi allerede har så passer den godt inn i rommet i forhold til fargene. Så nå lurer jeg på å levere den andre tilbake, eventuelt henge den opp senere.

Det er ikke så lett å skille veggfargen fra hvit, men ser du nøye på bildet (som er av noe dårlig kvalitet) ser du at det er forskjell på de eggehvite listene og den helt lyse grønnlige veggfargen. Jeg er glad jeg ikke valgte en mørkere farge, er superfornøyd slik veggene er nå.


Der hvor sjenken står skal garderoben plasseres. Sjenken skal forøvrig ned i garasjen og fylles opp med rot og skrot ;-)


Nå er det på tide å ta kveld her i heimen.

God natt alle sammen

Klem - Siv






27 januar 2012

Oh lykke!

I dag har vi fått gjort en hel del her hjemme, med god hjelp fra min søster og husbonden :-) Den ene boden ble ribbet for krimskrams, hyller ble montert og satt inn, og ting ble selvsagt stablet inn igjen. Men mye gikk i søppelet og noe faktisk i garasjen, slik som fiskestenger, uteleker og skohyller til å plassere arbeidssko og støvler på. Alt rotet som var på lillegutts kommende rom er nå sortert ned til minste detalj, mye er kastet, en del er tatt vare på, rommet hans er helt tomt og i boden er det fremdeles orden :-)

Når husbonden kom hjem fra jobb kastet han seg rundt og begynte å male barnerommet. Etter 3-4 timer var rommet ferdig malt to strøk, og husfruen er meget fornøyd. I forrige innlegg skrev jeg hvilke farger jeg hadde tenkt å ha på rommet, både når det gjaldt veggene og gulvteppet. Etter nye runder i malerbutikkene ble det selvfølgelig ikke slik jeg hadde planlagt, men egentlig mye koseligere...tror jeg:-)

Det viste seg at den blåfargen jeg hadde valgt ut, som skulle være helt lys, ikke var så lys likevel, så da var det over i tenkeboksen igjen. Jeg ville ha en fin farge samtidig som rommet ikke skulle bli verken guttete eller jentete. Jeg falt til slutt på en veeeeeldig lys grønnfarge, noe mintgrønn-lignende, og gulvteppet som skulle være ganske lyst ble nå i mørkere brunt. Det brune teppet virket lunere og koseligere enn det lyse jeg først hadde sett meg ut, og så tror jeg det vil passe utrolig godt til den nye veggfargen.

Når det gjelder garderobeinnredningen har jeg nå gått fra å velge kommode+ høyskap til kun kommode. Dette fordi det ble vanskelig å finne noe som passet nøyaktig inn i nisjen som skal være to meter bred i følge tegningene, men som ikke er mer enn 1,99 meter i praksis. Fant en fin kommode som jeg lurer på å bestille. Den er 1, 80 meter bred og vil derfor ikke dekke hele veggen, men jeg skal finne på noe lurt likevel.

Det eneste som fremdeles er som planlagt er wallstickersene jeg viste i forrige innlegg, de venter jeg på at skal dukke opp i posten hvert øyeblikk. Gleder meg utrolig mye til å få dem på plass!

Ingen bilder ble tatt i dag, jeg skal prøve å få gjort det i morgen. Da får vi forhåpentligvis lagt teppet på gulvet også, håper det blir like bra som forventet :-)

Jeg håper alle dere lesere får en fin fredagskveld og en herlig helg.

Klem

Siv

22 januar 2012

Barnerom del 2

God kveld kjære lesere!

Det har vært stille på bloggfronten denne uken, tiden har rett og slett ikke strukket til. Vi har så mye på gang som helst skal være ferdig før termin om syv uker, så all vår tid går med til dette. Et av prosjektene er som tidligere nevnt barnerommet som etterhvert skal romme familiens to småtroll. Det er så mye fint av tapeter og farger og jeg har rett og slett ikke klart å bestemme meg, før nå :-)

På gulvet skal vi legge et lyst og lunt vegg-til vegg teppe, noe lignende bildet nedenfor:


De panelte veggene som i dag har fargen "eggehvit" skal males om til enten "duck egg blue" eller "sommerfugl". Dette er helt lyse lyse nyanser av blått, og selv om de høres kalde ut tror jeg de vil gi rommet et friskt, åpent, lyst og samtidig trivelig uttrykk.

Så har vi en vegg på barnerommet som er tapetsert. Tapeten skal rives og veggen skal males (er ikke helt sikker på hvilken farge), og til slutt skal den pyntes med herlige wallstickers som på bildet nedenfor:




I den ene enden av rommet har vi en "nisje" på to meter hvor garderoben skal stå. Ettersom rommet ikke er mer enn 9,7 kvm og skal romme to småtroll med hver sin seng, hver sine leker og hver sin garderobe tenker jeg å ha to store kommoder og et høyskap i denne nisjen. Grunnen til at jeg ikke velger en standard garderobe som går fra gulv til tak er fordi jeg tror den vil bli for ruvende der inne, og jeg ønsker å bevare åpenheten i rommet. Det blir en koselig garderobekrok hvor jeg over kommodene har tenkt å henge opp hyller, bilder og diverse. Dessuten kan jeg ha kurver til oppbevaring av leker oppå kommoden, så slipper det å stables masse leker rundt på gulvet. Kommodene blir sannsynligvis "Malm" fra Ikea. Der kjøper vi også høyskapet. Alt blir i fargen hvit og skal "muntres" opp med fargerike knotter og wallstickers:


Nå er planene på plass og det er bare til å sette i gang :-) Første steg blir å handle inn veggmaling.
Når det gjelder gardiner har jeg bestemt meg for å ha en liftgardin i trivelige farger. Den stjeler ikke så mye av vinduet som vanlige gardiner ville ha gjort. Annet stæsj som bilder, lamper, sengetøy og lignende kommer jeg tilbake til senere :-)

Ønsker dere alle en herlig søndagskveld!

Klem

Siv







15 januar 2012

Dagdrømmeren

Førsteplassen for dagdrømmeri hadde nok gått til meg dersom det fantes en slik konkurranse. Her hadde jeg stått som en soleklar ener, ingen over, ingen ved siden. Det er da jeg har det som best; når det er stilt i huset, ingenting på programmet, og jeg kan synke ned i sofaen med et inspirerende og fengende interiørblad som drar meg inn i en verden hvor jeg kan gjøre som jeg vil. Her er ingen prosjekter for store eller for kostbare, her finnes ikke mangel på kunnskap, ei heller effektivitet...her kan jeg knipse med fingrene og vips så er det ene oppdraget etter det andre fullført. Og blir jeg misfornøyd, vel, da er det bare til å begynne om igjen...så enkelt og greit.

Men når husfreden omsider blir brutt og jeg igjen blir en del av det realistiske nuet, da hender det innimellom at jeg sitter med en følelse av å være skuffet...skuffet over at jeg må vente med mine "nyoppdage" prosjekter, enda jeg vet hvor bra det ville tatt seg ut, skuffet over at jeg ikke har kunnskaper nok til å fullføre jobben selv, for jeg er en person som liker å få til ting på egenhånd, skuffet over at jeg per i dag ikke har nok krefter til å gjøre verken det ene eller det andre, for jeg liker absolutt ikke å sitte i ro og ikke gjøre noen ting...Men da forteller jeg husbonden hva jeg har lyst å få gjort i nærmeste fremtid, han er aldri vanskelig å be om hjelp, og han godtar det meste av mine planer. Skjønt vi ikke er helt enige om definisjonen av begrepet "nærmeste fremtid så slår jeg meg noenlunde til ro med dette og opplever igjen gleden og positiviteten en dagdrøm kan resultere i :-)

I dag har jeg grublet litt på et av mine uteprosjekter,nemlig det å lage en levegg og en dør mellom garasjen og husveggen. Har snust litt rundt på nettet etter bilder av gamle dører for å finne litt inspirasjon:

En gammel stabbursdør

En gammel låvedør

Nok en gammel låvedør

En gammel uthusdør

Ny dør i gammel stil

Det blir nok en slik dør som på bildet over, laget i gammel stil, bare at vi skal ha en enkel dør. Jeg liker veldig godt disse z-formede plankene på døren, og beslag har jeg også lyst på ettersom vi skal ha det på garasjen. Så til deg kjære husbond; husfruen har nå lagt inn ordre ;-)

Nyt siste rest av helgen kjære lesere

Klem

Siv 




14 januar 2012

Vår i luften

I dag har jeg hatt skikkelig vårfølelse, det var herlig å kunne være ute og nyte en dag med oppholdsvær og null vind, samtidig som gradene holdt seg på pluss-siden av gradestokken. Jeg og lillegutt tok oss en spasertur på formiddagen, slik at han skulle bli passelig trett til han skulle hvile ;-) Og det hjalp med litt frisk luft, han sov i hele 3,5 timer! Da benyttet jeg sjansen til å rydde bort restene etter julen på utsiden...bedre sent enn aldri! Inngangspartiet ble kostet og spylt, og en ny krakk er kommet på plass utenfor døren:




Krakken har fått selskap av granbarene som har stått siden av jul og fremdeles er like fine. Granbar er ikke en typisk julepynt synes jeg, den er vel så fin som vinterpynt. Det gamle øsekaret på krakken fant jeg på mammas og pappas krypeloft da jeg ryddet det for dem. Vet ikke hvor gammelt det er, men det er tydelig preget av tidens tann. Den gamle sinkbøtten som granbarene står oppi er bruktfunn.


Ellers kan jeg alltids nevne at det går fremover med garasjen :-) Gleder meg til den er helt ferdig, det skal bli deilig å få et eget "hobbyrom". Krypeloftet på garasjen ble faktisk brukende det også, tror nesten jeg kan stå oppreist på midten der oppe ;-) Her har vi planer om å legge gulvplater og få laget en trapp opp, slik at vi kan stue bort både det ene og det andre.

Ønsker dere alle en fin lørdagskveld!

Klem

Siv



13 januar 2012

God helg...

...ønskes til alle mine lesere...



Mens husbonden bygger garasje i helgen har jeg og lillegutt minimalt med planer. Håper på brukende vær slik at vi får tatt oss en tur ut og leke litt uten å blåse avsted. I kveld skal jeg slappe av og drukne inn interiørverden, både på nett og i de hyggelige bladene jeg har liggende; "Boligdrøm" og "Bolig Pluss". Så skjer vel det som alltid skjer; jeg blir så inspirert at hele kroppen kribler og jeg er bare nødt til å gå i gang med et eller annet med det samme, enten det er håndarbeid, rydding, ommøblering eller pynting ;-)


Klem

Siv

12 januar 2012

I trappen har jeg lyst på...

...trappeteppe! Da tenker jeg på et helt teppe som på bildet under, men gjerne i fargen beige, slik at støv og flekker ikke viser så godt. Ser for meg hvordan hundehår og annet støv vil vise på et mørkt teppe.


Da vi bygde huset vårt for 1,5 år siden var jeg ikke i tvil om at trappen skulle være ferdig hvitmalt fra fabrikk, og den skulle ha tette trinn slik at støvet ikke falt ned på gulvet i hallen. Da vi flyttet inn i huset vårt var jeg så redd for trappen med tanke på riper og hakk, at jeg nærmest fotfulgte ungene når de gikk opp og ned. Men etterhvert innså jeg at "trappeskader" ville bli en del av min hverdag, her nyttet det ikke å være hysterisk. Trappen brukes både titt og ofte at store og små, samt vår firbeinte lille venn, og burde vel egentlig vært laget av betong for å holde seg noenlunde skadefri.

En annen ting jeg ikke tenkte på var at med tette trinn samles støvet i trappen, og i en hvit trapp vises det altfor godt; den bør støvsuges hver dag, helst flere ganger til dagen for å holdes ren og pen. Det var da ideen om trappeteppe dukket opp, det både beskytter trappen samtidig som støv og hundehår ikke viser så godt. Tror jeg da, det er mulig jeg tar helt feil og lager enda mer arbeid for meg selv med tepper som må vaskes og renses, som ikke ligger stødig, som blir rukkete og falmet...og så videre...

Noen som har erfaring med dette? Og som vet hvor man får tak i slike tepper?


Et annet alternativ er trappematter, som på bildet under. Men jeg har mest lyst på et heldekkende teppe, helst med slike stenger som ligger innerst i trinnet (som på det øverste bildet) :-)



Ha en fin torsdagskveld kjære lesere!

Klem

Siv


10 januar 2012

Prosjekt barnerom

I morgen begynner jeg ryddingen av husets desidert mest rotete rom; barnerommet til minstemann. Som nevnt i tidligere innlegg har dette rommet blitt brukt som garasje/bod/kjeller/loft og rommer alt annet enn det som er meningen skal være der inne ;-) Mini sover fremdeles på vårt rom, men nå er det på tide at han får sitt eget rom. Dessuten kommer snart aller minstemann til verden, og da trenger jeg plass til dette nye familietilskuddet på vårt rom.

Jeg gleder meg til å komme i gang med ryddingen, og skal heldigvis få hjelp fra min søster. Kanskje vi får gjort en hel del allerede i morgen? :-)



Bildene over er fra barnerommet til minstemann. Tre av veggene er kledd med hvitmalt panel, mens den fjerde har tapet. Jeg er ikke begeistret for denne tapeten og har planer om å bytte den ut. Siden de to minste barna våre skal dele rom vil jeg vente og se om det er en jente eller gutt vi får, før jeg bestemmer meg for hvilken tapet jeg vil ha. Men den skal være fargerik og koslig, og gi varme til dette ellers så kalde rommet. Jeg har også planer om å male panelet i en litt varmere, lunere farge. Er litt usikker på hvilken farge jeg skal ha på panelet, men tenker noe som har litt varm gulfarge i seg, uten å bli veldig gult. Vurderer også vegg-til vegg teppe, eventuelt et stort vanlig gulvteppe. Det er parkett der fra før, men det blir fort kaldt for små barnerumper å sitte og leke på tregulv.

Ellers er dette rommet det minste soverommet i huset, og på sine 9 kvm blir det en utfordring å finne gode praktiske løsninger som skal gi sengeplass, oppbevaringsplass og lekeplass til to små. Men denne utfordringen tar selvsagt husfruen på strak arm, og gleder seg til å sette i gang ;-)


Jeg har vært så heldig å få tak i to skuvsenger som på bildet over. Den ene fikk jeg av ei venninne, den andre kjøpte jeg på bruktbutikken. Begge skal males og pusses opp, men jeg er litt usikker på hvilken farge jeg skal gå for. Synes de er fine i hvitt, men på et barnerom er det på sin plass med litt farger. Den sengen jeg fikk av venninnen min er mintgrønn og egentlig ganske fin i den fargen, så tror jeg går for noe lignende. Vurderer også å ha en stripe med retrotapet på siden av sengen, men har ikke helt bestemt meg enda. Seng nummer to må jeg vente med å gjøre noe med, ettersom jeg fremdeles ikke vet om det blir en jente- eller gutteseng :-)

Dette var litt om planene for barnerommet, flere ideer kommer senere :-)

Ha en fin kveld

Klem Siv



05 januar 2012

Grønne fingre? Jeg?

Tror sannelig mine blomsterferdigheter er i ferd med å utvikle seg til det bedre! Særlig i forhold til den "krevende" orkideplanten, en plante jeg egentlig aldri har forstått meg på. Jeg aner ikke hvor mye penger jeg har investert i disse plantene, de er jo utrolig vakre og jeg har ofte vært misunnelig på naboers og venners vinduskarmer fylt med orkideer i all sin prakt.

Mine har holdt fasongen en liten stund, for så å plutselig stå som noen uttørkede pistrete greiner som minner om alt annet enn en vakker plante. Dette til tross for å ha fulgt uttallige kjerringråd, som at de skal ha en eggeglassporsjon med vann i uken, ikke stå i sol, ikke flyttes på (de er visst veldig vanedannende etter hva jeg har hørt), dusjes under vann en gang i uken, la dem stå og trekk i vann en gang i uken...og så videre... Jeg var nær ved å ta til takke med falske planter i denne kategorien da jeg bestemte meg for å prøve en siste gang å få liv i to ganske så døde orkideer jeg hadde stående. Og det må ha hendt noe magisk med mine fingre det siste året; jeg klarte nemlig å få liv i dem igjen! Jeg, som tidligere ikke klarte å holde liv i en kaktus en gang! Denne gang var det svigermors gode råd som fikk prøvd seg- og sannelig virket de. Jeg holdt på i 6-8 mnd før det i det hele tatt kom tegn til en ny knopp, men hvert eneste tegn til at plantene trivdes gav meg mot til å fortsette, og å ikke falle for fristelsen til å kaste disse stenglene i søppelet. Nå har jeg to flotte orkideer som jeg vokter bedre enn gull. De får sitt ukentlige stell hver fredag; 10 minutter i vasken under rennende vann, for deretter å stå og renne overskuddet av seg før de settes tilbake i vinduskarmen.





Jeg har lov å være litt stolt av dette, har jeg ikke? ;-)

Klem

Siv









04 januar 2012

Samler på ditt, samler på datt...

Lillegutt er syk- igjen, og det blir lite tid til blogging og andre syslerier. Planen min denne uken var å komme i gang med rydding av det som skal bli minsten sitt soverom, der trengs det et realt skippertak. Det blir nesten som å gå på skattejakt igjen, det er mye krimskrams å finne der inne. Vi har ikke bodd i huset vårt i mer enn 1,5 år, men likevel har det klart å samle seg opp en del rot gitt. Sånn går det når husfruen ser potensialet i alt mulig, om det så er gamle garnnøster, retro sengetøy, utslitte barnebøker eller småmøbler. Alt kan fikses og ordnes og bli den vakreste ting, bare noen tar seg av det. Vet ikke helt om husbonden er enig i dette, men han godtar hvertfall alt jeg kommer drassende med etter en tur på bruktbutikken eller mamma og pappas krypeloft. Ære være han sier bare jeg:-)

Ellers når det kommer til "samlerdilla" har jeg nå to servise jeg samler på; et til hverdags og et til fest. Begge er veldig fine synes jeg, det ene klassisk mens det andre er mer romantisk. Hverdagsserviset vi har fra før er fra Ikea. Hvitt og helt enkelt, men jeg synes det er litt kjedelig og trist. Grand cru fra Rosendal var serviset jeg hadde tenkt å investere i til hverdags; det er tidløst og stilig, en får mye tilbehør og det koster ikke skjorta. Men etter mye frem og tilbake falt valget på Edme fra Wedgewood, rett og slett fordi serviset fra Rosendal ble for likt det vi allerede har.


Bildet over viser serviset Edme. Det er kremfarget og har koselige, litt gammeldagse detaljer.

Bildet nedenfor er av serviset Sterling. Stilig og tidløst!


Ellers ønsker jeg meg nytt kaffeservise fra Wik og Walsøe. Dette heter Alv og vises på bildet nedenfor:


Jeg har ikke begynt å samle i dette enda. Fikk en stor vase i samme serie til jul, men kaffekopper og asjetter er det lite av her i hus ;-)

Jeg synes det er utrolig kjekt å endelig være samler av flotte servise. Jeg stortrives med å invitere gjester til middag, og da er det kjekt å kunne ha noe fint å dekke bordet med. Og så går en heller aldri tom for ønsker til jul og bursdag da det finnes utrolig mye flott tilbehør til disse servisene.

Ha en fin kveld alle sammen

Klem

Siv